dle adrian, v-am urmarit sfaturile pe mai mult site-uri si va apreciez mult. imi place mult gradina dvs si as dori sa va intreb daca aveti rodiu roz de vanzare, mi-as dori f.mult unul
Rodiu nu exista decat ornamental si fruxtifer, toti au culoarea portocaliu, unii rosie-caramizie,alba si altii corail,dar roz nu am auzit:)Multumesc de aprecieri, pozele sunt din 2011, acum e o jungla!
am luat din spania 3 culori de punica granatum: roz cu alb, alb si portocaliu dar mi s-a prins doar cel portocaliu. e mic nu stiu cum va trece iarna. as vrea si eu un pui din cel roz cu alb, daca vindeti. multumesc mult.
super plantele !sa te bucuri cat mai mult de ele!!!
zi-mi te rog,de cati ani ai rodiu?am si eu in gradina si vreau sa vad daca merita sa astept pana face (daca face)fructe!
toate cele bune!
am rodiu de cel putin 10 ani in gradina,si am vreo 6 arbusti!fac fructe dupa 4 ani,cei din butasi mai tarziu!Trebuiesc protejati neaparat in primii ani,nu stiu ce temperaturi aveti dv si din ce oras sunteti,dar la mine nu sunt deloc geruri aspre gen sub -20,sub -16,-17 trec rar!
Se intampla un lucru ciudat cu planta mea ,arbustus unedo,ii cad clopoteii de la flori.Este normal?L-am tinut o perioada in dormitor la caldura ,acum l-am mutat intr-o camera neancalzita.Asa trebue sa faca,e perioada cand se fac fructele?
ideea este ca arbustus unedo nu fructifica inauntru,cel putin intr-o camera cu temperatura peste 15 grade,cu lipsa de umiditate!ce ati patit dvs cu planta se numeste soc termic,trecerea de la o temperatura la alta!mie mi-a fructificat in toamna asta,din florile de toamna trecuta,sunt niste bunatati!planta merge doar afara,si protejata pe timp de iarna,nu cu folie sau plastic ca putrezeste,diferenta sub folie cand bate soarele fiind diferita de cea din afara ei!
plus ca singurul motiv pt care nu face fructe inauntru,este lipsa polenizarii,afara toamna cand infloreste,al meu este deja inflorit din octombrie,trebuie vizitat de insecte!
adrian986.sunphoto.ro/octombrie_2014/ am o poza cu fructele,acum s-au copt si le-am mancat pe toate,sunt foarte bune,mai bune decat capsunile:)planta are 7 ani,si rezista afara doar in zonele tarii unde clima este cea mai blanda,timisoara,severin,craiova,constanta,unde nu coboara sub -20 de grade.de unde ati cumparat planta,cumva de pe sunphoto de la cine?
TRACHYCARPUS FORTUNEI a rezistat peste iarna afara? Intreb pt ca eu am cumparat in toamna 2 puisori intr-un ghiveci si i-am tinut intr-o sera unde au fost undeori si temperaturi mai scazute noaptea, rat de 1 grad celsius, mai mult insa peste 5 grade noaptea si tot nu au rezistat, la fel ca si hibii, au fost plantele cele mai sensibile la frig :(
pai,depinde foarte mult provenienta palmierilor dvs!!de exemplu eu i-am cumparat din grecia,din nord de pe langa salonic,acolo sigur cunosc frigul iarna si temperaturi sub 0,dar daca sunt crescuti in sera, nicio sansa!cel mare il am de 10 ani is l-am invelit doar in primele 5 sezoane,+ in 2012 cand a scazut la -20 si la mine!si ,ca exempalare mici nu prea rezista,decat cu protectie buna,exclus folie pt ca ii omoara!eu cred ca nu au murit din cauza frigului,vazand temperaturile,este imposibil sa moara din cauza frigului,sigur i-ati udat prea mult/prea putin ceea ce le este fatal la varsta lor!ce hibiscus ati tinut in sera la 5 grade?hibiscus rosa -sinensis sau alta varietate>?daca e cea amintita de mine,trebuie pastrata la temperaturi peste 10 grade,este planta tropicala!
caut peste tot seminte sau pui de miracle fruit . este fructul care actioneaza asupra papileler gustative si pt o perioada scurta de timp orice este dulce( lamaie ,.. medicamente naturiste rele la gust... orice)
Imi plac plantele din gradina ta si ma bucur sa intalnesc alte persoane pasionate de plante exotice. Anul asta voi risca si voi planta si eu in gradina pittosporumul tobira- are 4 ani,Eriobotrya japonica- am doua bucati obtinuti din seminte care au 4-5 ani si un rozmarin cam de aceeasi marime ca cel pe care-l ai tu in gradina.
e imbucurator sa vad ca nu sunt singur:)sa stii ca pittosporum tobira se face pom mare doar la severin si in banat,unde sunt influente mediteraneene,dar cu protectie adecvata si un sol care nu tine apa ai sanse sa iti indeplinesti visul:)rozmarinul meu este mare cat al tau,dar are varsta rezonabila 7 ani:)gata aclimatizat as zice eu,a indurat multe grade sub -15,eriobotrya japonica tine pana la -20 adulta,in primii ani necesita protectie de ger si vanturile reci,plantata langa un perete sudic de pilda ar ajuta-o enorm,dierenta decateva grade este foarte importanta,oricum la mine in zona nu are cum sa moara,cel mai rau da de jos:)))
multumesc de aprecieri,important sa fie acel inceput,ca dupa aceea,daca este pasiune pt ceea ce faceti,totul vine de la sine,si din buzunar,din schimburi:)))
pai daca aveti punica granatum nana,felicitari,este o planta care nu are nevoie de nimic,odata bine ,,infipta in pamant'',doar ca este important sa imi spuneti zina dvs sa va zic daca poate trece iernile cu bine,la mine a rezistat bine,dar e important sa o acoperiti bine(exclus folie de orice fel)in primele ierni cel putin,ea rezista oficial la -15 grade,la mine se intampla mai rar sa scada asa temperatura,dar cand o face e ok pt ca planta are ani in spate si si-a facut rezistenta.face aproape continuu flori si fructe la mine din mai pana in decembrie.....
daca il aveti in casa tre sa ii oferiti o temp mai joasa,undeva la beci este excelent,undeva in jurul a 10 grade sa se obijnuiasca cu temp din ce in ce mai mici,deci v-am spus conteaza zona dvs,pt ca planta sa se aclimatizeze,toate cel bune!
eu stau in Bucuresti...nu e o zona cu temperaturi foarte mici. Sper ca de anul viitor sa reziste rodiul afara, la fel cum sper sa treaca de iarna asta si Goji, pe care deja l-am mutat in gradina.
sunt multe varietati de cactusi rezistenti in zona mea,au flori foarte frumoase:opuntia phaeacantha,opuntia humifosa,opuntia compressa,si multe altele plante suculente,pe care nici nu le bag in seama,doar vara cand arsita le place si infloresc :)de unde sunteti dvs?in principiu in afara de zona miercurea ciuc,zona muntoasa rezista peste tot in romania
Sunt din Ploiesti,dar m-am retras la tara in jud. Buzau.Orasul ma oboseste cel mai bine ma simt la tara in gradina.Cactusilor cred ca le prieste si in gradina mea,poate facem un schimb de plante in primavara.Vezi albumele mele cred ca vei gasii plante care nu le ai
zona jud buzau e bine,nu sunt extreme de temperatura,amjoritatea speciilor mele rezista cu bine la peste -28 de grade,unele chiar si la -34...aveti o gradina frumoasa,dar dupa cum vedeti,eu sunt fascinat de noul val al tendintelor in materie de gradini,plantele mediteraneene si exotice care sunt aclimatizate la noi in zona,unde se stie de influentele mediteraneene,care sunt benefice pt cultura lor.De la dvs imi place albizia,eu am unele mari in gradina,din pacate am facut poze doar preferential,in schimb in oras sunt multe exemplare foarte batrane:)toate cele bune
nu e nevoie de niciun schimb,daca e va trimit pui sa aveti si dvs,se prind repede,doar ca trebuie pamant cu amestec,nisip in proportie de 50 la suta in groapa de plantare,asa e la cactusi,deh,in rest tre' udati doar in prima vara,cand e seceta,dupa care,nu mai au nevoie de nicio ingrijire,doar sa fiti atenta sa nu calcati pe el;))e dureros,credti-ma;))
Multumesc Adrian!Exotice nu prea am pentru ca nu am iarna conditii pentru ele Am avut eucalipt ajunsese la 2 m inaltime ,l-am pus in gradina primavara,iarna l-am protejat cu coceni si folie dar nu a supravietuit,asa ca l-am pierdut.In toamna asta am luat iar eucalipt si alti pomi ornamentali care sa reziste iarna.Vorbim in primavara
despre eucalipti pot vb pana maine..;))haha daca mi-ati spune si numele eucaliptului v-as zice si despre el,multi nu sunt rezistenti la ger,eu mi-am comandat eucaliptus pauciflora debuzevillei,cel mai rezistent ,chiar si -22,provine din tasmania si este foarte tolerant la iernile noastre,o seara buna
face fructe multe,in schimb sunt acrisoare la gust,dar la nivel ornamental este o planta mediteraneeana cu multe calitati,atat florile portocalii si de lunga durata(din aprilie pana in decembrie la primele garuri)cat si prin frunzisul rosu,la inceput si apoi verde viu!fructele sunt comestibile,eu nu sunt mofturos,imi plac,cu toate ca nu se compara cu ruda mai mare,punica granatum din care am vreo 5 cultivaruri
pai e vb de 2 specii diferite,punica grantum,cu fructe mari,si cel mic,punica granatum nana,deci cel ,,mare'' nu poate tine mai mult de 1-2 fructe,ca orice pom fructifer tanar,nu are resurse suficiente sa tina mai multe,pe cand cel mic la 5 ani tine foarte multe,dat fiind faptul ca are o dimensiune mai redusa,seva ajunge mai repede sa hraneasca cat mai multe fructe si le tine pe toate....
e vb de putina botanica;))schimbul de seva se efectueaza mai greu la specia ,,mare'' decat la cel mic pe scurt si nu poate produce,asa e natura acestui arbust
pai eu va trimit,dar sa stiti ca din drajoni se prinde cel mai bine,asta la toamna sau la primavara procentul fiind mare,din seminte nu mai am ca au fost pur si simplu mancate,am o familie mare;)))
Superba gradina.
Anul asta am facut de un eryobotrya japonica(mosmon japonez) iar la anul sper sa am si arbusto unedo.Am pus seminte in primavara dar nu am stiut cum sa le germinez.Cumnata mea a cumparat unul de la Baumax la preturi reduse.Inca nu stie lumea ce este!
adevarul este ca la capitolul plante exotice hardy,multi nu stiu nici macar de smochin,dar de mosmonul japonez:)eriobotrya japonica este de zona 7,si nu e pretentios la seceta,dar trebuie sa aiba parte de un zid sudic,de inflorit infloreste,dar de facut fructe poate,cand se aliniaza planetele:)
din craiova mi-s.am observat ca aveti si lagestroemii,am si eu dar nu am cultivaruri de talie mica ca al dvs,ai mei sunt de 2 metri aproape:)lagestroemia este una dintre cele mai frumoase plante de vara
Ale mele sunt mici lagestroemiile pt. ca nu le-am dat apa necesara!La noi mai mult de 2-3 m nici nu au cum sa creasca,la greci sunt o frumueste de arbori de talie mica
a inghetat in iarna 2008,cand am avut si -22 de grade,ceea ce e rar si ma sperie sa mai avem vreodata parte,si a dat cam de jos,deh,era mic,dar de atunci nicio problema,fructifica fara oprire chiar pana iarna atarna fructele ce nu au apucat sa se coaca,ca deh,nu-s in zona mediteraneana,dar bate soarele in sud vest vare rau de tot...
ierni din astea si pe mine ma sperie. La fel bate soarele si in sud este dar aici si vantul bate cu putere. Era incarcat cu flori in vara si a fost o furtuna, o vijelie mai bine zis ca mi le-a scuturat aproape pe toate. Ma uitam cum le ia vantul....
pai depinde in ce parte a tarii locuiti,rodiul merge doar in zona 6-7 cum e la campie,in moldova sau nord nu ii dau nicio sansa,am totusi experienta cu dansii,la Severin se cultiva de cel putin 100 de ani,nasul meu are unul imens is face si fructe mari:)
ehe,frumoase locuri!teoretic ati avea sanse,dar tre sa il acoperiti in primii ani musai,plus ca ii trebuie si sol care sa nu tina apa,si nu are nevoie de ingrasamant,eventual mranita,in cantitati mici,iarna,al mi mei sunt total neglijati si merg fin.il aveti din seminte,arbustul?
Din seminte este(planta este de la mine).Le am de la cineva care a luat fructul din gradina botanica Bucuresti.M-ati convins sa il protejez mai bine,maine pun plapuma pe el.
de protejat se protejeaza doar in primii doi ani pe meleagurile noastre,cele mai bune rezultate dau cultivarurile de rodii din zona severin,unde au o traditie indelungata in cultura,la fel si smochinii.am unul care a indurat si -20 in iarna 2012,si nu a avut absolut nimic,doar dupa 5 ani sa va asteptati sa lege un fruct,maxim 2
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.